Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Højeste Service • STOR Mængderabat • Ingen gebyrer
Gode Forårs-tilbud • GRATIS levering i HELE Danmark
Du skal bruge m³ ( kg).
Gå til produkt

Mængdeberegner

Guide til mængdeberegning af sand, grus, granitskærver og sten

Når du skal lave en mængdeberegning af det område du ønsket dækket af sten og grus materialer skal du først udregne det aktuelle areal der skal dækkes. Normalt kan det opdeles i firkanter, mens der i andre tilfælde skal udlægges i en cirkel, hvor vi skal kigge på beregning af areal af en cirkel.

Sådan udregner du arealet af en firkant

Den klassiske beregning af et areal der er firkantet eller næsten firkantet er længde x bredde. Dvs. at hvis du har et område der er 3 meter bred og 8 meter lang, da skal du sige 3 x 8 meter, hvilket giver arealet 24 m2 (kvadratmeter). Når du kender dette areal kan du komme det ind i maxibags mængdeberegner her ovenfor, og da er det utroligt nemt at finde den helt korrekte mængde materiale du skal bruge.

Sådan udregner du arealet af en cirkel

Er det en beregning af et areal af en cirkel skal vi have en anden formel frem. Først skal vi lige nævne at pi = 3,14. Denne formel hedder da 3,14 x r² (radius x radius / radius måles fra yderkant af cirkel ind til centrum og er altså halvdelen af diameteren). Hvis vi har et areal der er cirkelformet og som har, lad os sige, en radius på 4 meter, beregner vi sådan her: 3,14 x 4². Start med at beregne 4² = (4x4) = 16. Da hedder regnestykket 3,14 x 16 = 50,24. Da er dit totale areal på cirklen eller det runde areal på 50,24 m2.

Hvilken mængde stabilgrus eller flisesand skal jeg bruge?

Når du skal bruge et areal med stabilgrus og/eller flisesand (brolæggergrus) skal du først finde ud af, hvor stort et areal du skal have udlagt gruset på. Dernæst er det meget vigtigt at overveje hvor tungt trafik der vil komme på arealet, det skal udlægges på. Vi har lidt forskellige anbefalinger til bundopbygninger, med efterfølgende fliseudlægning:

5 cm. stabilgrus og 5 cm. flisesand er til området ,hvor du skal udlægge en flisebelægning, hvor der ikke er store krav til belastningsevnen. Det kan være hvis du skal lave en terrasse, fliser i en gårdhave eller fliser på gangstier. Det er en god idé hvis der kun trafik af gående, barnevogne, trillebøre, etc. og ikke ret stor belastning

15 cm. stabilgrus og 5 cm. flisesand er godt til områder hvor der er trafik under 7 tons totaltryk. Denne variant bruges normalt i indkørsler eller parkeringsområder, hvor der ikke kører lastbiler, men stadig biler, campingvogne og trailere.

25 cm. stabilgrus og 5 cm. flisesand er når du vil have en bundopbygning der virkelig kan holde til alt. Den kan holde til at lastbiler kører ind over, uden du får spor. Tænk over hvad dit behov er, og du vil få en god løsning med sand og grus.

Hvilken mængde sten skal jeg bruge?

Når du skal udregne hvilken mængde du skal bruge af sten, f.eks. perlesten eller ærtesten, skal du først udregne dit areal i forhold til ovenstående formler. Dernæst er det vigtigt at vide hvilken type ral / sten du skal bruge, da det ikke er lige meget hvilken størrelse af sten du vælger.

4-8 mm. (perlesten) anbefaler vi en lagtykkelse på ca. 3-4 cm. Da vil du have en flot dækning på dit areal, uden det bliver for meget.

8-16 mm. (ærtesten) skal du bruge en lagtykkelse på 5 cm. Denne tykkelse er meget passende, og normalt denne størrelse af sten man bruger i indkørsler.

16-32 mm. (nøddesten) og ved valg af denne lidt større størrelse sten anbefaler vi en udlægning på ca. 7-8 cm. tykkelse ved udlægning.

32-64 mm. (singels) anbefaler vi en udlægning på 10 cm. Ved denne anbefaling vil du finde en god løsning med smukke og billige sten og få den korrekte dækning, så det ser fantastisk ud.

Hvilken mængde af granitskærver skal jeg bruge?

Hvis du er på udkig efter flotte granitskærver, hvilket f.eks. kan være granitskærver sort, så er det vigtigt at vide hvilken størrelse du skal bruge. Desto større en skærve du vælger, desto tykkere et lag vil det kræve. Vi lister op her de forskellige størrelser, og den anbefalede lagtykkelse du skal bruge. Først skal du udregne dit areal og dernæst skal du kende den anbefalede udlægningstykkelse som vi beskriver her:

5-8 mm. Her anbefaler vi en lagtykkelse på 3-4 cm. Da vil du få en flot dækning med den mindre granitskærve type.

8-11 mm. Her anbefaler vi 4-5 cm. udlægning i lagets tykkelse.

11-16 mm. Her anbefaler vi 5 cm. tykkelse. Denne granitskærve er rigtig god i indkørsler, men skal helst ikke udlægges i et meget tykkere lag en 5-6 cm. Eller vil du få spor i din belægning, hvor bilerne kører og i værste fald, kan bilerne sætte sig fast, hvis lagets tykkelse er for tykt.

16-22 mm. Her anbefaler vi 7 cm. udlægning og det er en super flot og god belægning.

32-45 / 32-50 mm. Her skal du bruge 10 cm. i lagets tykkelse. Så vil du få en virkelig flot udlægning hvor skærverne dækker ordentligt, så det ser flot ud.
Det er altid vigtigt at gøre sit arbejde ordentligt, og hvis du følger vores guide her, vil du med garanti opleve stor succes med dit projekt.

Hvilken mængde af træflis og barkflis skal jeg bruge?

Når vi er ovre i barkflis og træflis anbefaler vi altid en udlægning på 10 cm. eller mere. Desto mere flis du får på dit areal, desto længere holder det og desto længere vil du kunne undgå ukrudt nedefra.

Hvis vi tager udgangspunkt i at du har 60 m² der skal udlægges flis på, og du udlægger 10 cm. i lagets tykkelse da skal du regne på følgende måde:
60 x 0,10 = 6 m³ (6000 liter) for at dække dit areal.

Så vil du få en fantastisk og langtidsholdbar løsning for dit haveanlæg eller bed med træflis / barkflis.

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os hos maxibag, og vores eksperter sidder klar til at guide dig til den helt rigtige løsning for dig.

Rigtig god arbejdslyst.