Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Hurtig Levering • STOR Mængderabat • Ingen gebyrer
Højeste Service • GRATIS levering i HELE Danmark

Sten (Undgå spild)

Danske sten til haven

Stort udvalg af natursten i flere varianter og størrelser. Se den enkelt varianter natursten og sorteringer her nedenfor. (Perlesten 4-8 mm. / ærtesten 8-16 mm. / nøddesten 16-32 mm. / singels 32-64 mm.). Vi tilbyder danske natursten med høje kvalitetssikrede krav, for at kunne tilbyde de flotteste og mest holdbare natursten. Natursten leveres i 1500-1600 kg. maxibag og 1000 kg. maxibags. Husk at alle priser er med gratis fragt. Kig ind og gør en rigtig god handel.

Altid Gratis fragt & hurtig levering.

Se mere

Hvilken type sten skal man vælge?

Her på maxibag.dk tilbyder vi et stort udvalg af sten. Vi har med omhu været ude ved vores hovedleverandører, og vælge hvilken type sten, vi vil have i vores produktsortiment. Vi har som grundregel valgt at markedsføre 2 typer af sten. Vi har den gyldne mørkebrunlige kvalitet, som er uden kalk, og fremstår meget flot. Denne type sten er meget velegnet som pyntesten. Alternativt kan denne sten også bruges, hvis man ønsker at blande sin egen støbemix.

Den anden kvalitet vi har, er den hvide stentype, som er en flot pyntesten. Denne type af danske natursten, kan ikke fås mere hvid fra Danmark, og er en blanding af hvide kalksten og lidt mørkere sten. Denne sten fremstår specielt lys, når den er tør, og bliver lidt mørkere i regnvejr. Hvis man ønsker en helt hvid stentype, har vi produktet hvide granitskærver, som er en norsk stentype, der er helt hvid.

Hvilken størrelse sten skal man vælge?

Perlesten 4-8 mm. er en lille natursten, som oftes bruges i bede, haveanlæg og på kirkegårde. Perlesten anbefales ikke at udlægge i indkørsler, da disse sten kan sætte sig i dæk på biler. Anbefalet lag ved udlægning er 3-4 cm.

Ærtesten 8-16 mm. er en mellemstørrelse sten, som er den mest brugte stentype i indkørsler. Denne stenstørrelse er god til at lægge i indkørsler, da stenene har svært ved at sætte sig i dæk på biler, og samtidig er stenene ikke for store. Ærtesten er også ofte brugt ved havebede og på stier. Vi anbefaler at udlægge ærtesten i et lag på ca. 5 cm.

Nøddesten 16-32 mm. er lidt større sten, som bruges som pyntesten i bede og haveanlæg. Fordelen ved nøddesten er, at stenene har lidt større vægt, og bliver liggende, selvom man f.eks. kører en løvblæser henover. Nøddesten bliver også brugt som dræningsmateriale ved rør og i faskiner. Vi anbefaler at udlægge nøddesten i 8-10 cm. lag. 

Singels 32-64 mm. bliver ofte brugt rundt ved sokler på erhvervsbygninger, privatboliger og ved sommerhuse. Singels er store pyntesten, og størrelsen kan sammenlignes med en lidt større kartoffel. Vi anbefaler at udlægge singels i et lag på ca. 13-15 cm. 

Pigsten bruges til brolægningsarbejde, og til at etablere gabioner med. Vi sælger udelukkende håndsorterede pigsten, som er frasorteret kalk og flint. Vi har som nyhed i 2014 fået 3 stensorteringer af pigsten med i sortimentet. Alle 3 stensorteringer er velegnede til at lave brolægningsarbejde med. Pigsten i størrelsen 100-150 mm. er den mest brugte sten til gabioner, da nettene i gabioner ofte er 100 mm.