Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Gratis fragt • Ekspres-levering • Ingen gebyrer

Granitskærver

Hos maxibag.dk tilbyder vi mange varianter af granitskærver i mange forskellige størrelser. Granitskærver bruges til mange formål, og pynter rigtig mange steder i Danmark. Vi tilbyder granitskærver i rigtig flotte kvaliteter, og går aldrig på kompromis med den enkelte kvalitet. Granitskærver er udenlandske natursten, hvor farven fortæller noget om det enkelte område granitskærverne er udvunden fra. Kig ind på de enkelte typer af skærver, og se de mange størrelser og muligheder. Granitskærver leveres i 1500-1700 kg. maxibags og i 1000 kg. maxibags.

 

Altid Gratis fragt & hurtig levering.

Hvad er granitskærver?

Granitskærver er klippestykker fra bjerge som oftes bliver udvunder i Norge og Sverige. Farven og strukturen i de enkelte granitskærver fortæller noget om det eksakte område det kommer fra. Det er altså forskellige områder, hvor grå, røde, hvide og sorte granitskærver kommer fra. Densiteten/massefylde på granitskærver er også forskellig. Sorte skærver vejer ca. 1700 kg. for 1 m3, mens grå skærver måske "kun" vejer 1500 kg. for 1 m3.

Hvordan lægger man granitskærver?

Granitskærver lægges ofte i indkørsler, i bede og ved haveanlæg. Den mest korrekte måde at opbygge en belægning med granitskærver på er, ved først at lægge et lag stenmel i ca. 3 cm. Herefter stampes stenmelet med pladevibrator eller alternativt en havetromle. Dernæst udlægges granitskærverne i et lag på ca. 5 cm. Det man skal være opmærksom på er, at desto større en granitskærve man vælger, desto tykkere et lag kræver belægningen for at dække ordentlig. Altså siger vi som grundregel at granitskærver i størrelsen 11-16 mm. skal udlægges i et lag på 5 cm. Ved en større skærve på f.eks. 32-45 mm. anbefaler vi at udlægge et lag på ca. 10 cm.

Hvilken størrelse granitskærve skal man vælge:

Granitskærver 5-8 mm.:

er en lille granitskærve, der oftes bruges i bede og haveanlæg. Denne størrelse granitskærver er typisk for lille til indkørsler, da den vil sætte sig i dæk på biler. Anbefalet lag ca. 3-5 cm.

Granitskærver 8-11 mm.:

er meget brugt i bede og haveanlæg. Denne skærve bruges også til indkørsler, dog er vores erfaring, at en granitskærve i størrelsen 8-11 mm. også kan sætte sig i dæk. Anbefalet lag ca. 4-5 cm.

Granitskærver 11-16 mm.:

er den mest brugte størrelse til indkørsler og perfekt til dette formålet. Denne størrelse granitskærve sætter sig ikke i dæk, og har en meget passende størrelse til indkørsler. Den er også rigtig meget brugt i bede og haveanlæg. Anbefalet lag ca. 5 cm.

Granitskærver 16-22 mm. og granitskærver 12-22 mm.:

er brugt i indkørsler og haveanlæg. En meget flot størrelse granitskærve og den specielle fordel ved denne størrelse er, at skærverne bliver tungere, og ligger ekstra godt fast. Anbefalet lag 6-8 cm.

Granitskærver 32-45 mm.:

er en såkaldt baneskærve eller jernbaneskærve. Det er store granitskærver, som bruges til havebede for at give et mere rå "look". Anbefales ikke til indkørsler, da skærverne er for store. Meget flotte granitskærver, nærmest små brudstykker. Anbefalet lag ca. 10 cm.

For yderligere informationer og rådgivning angående granitskærver sidder vi klar i vores kundecenter på mail og telefon. Mail: maxibag@maxibag.dk og telefon: 86 96 61 11. Rigtig god fornøjelse og kig ind på de enkelte produkter, og find netop den granitskærve, der passer bedst til netop dit projekt.