Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Hurtig Levering • STOR Mængderabat • Ingen gebyrer
Højeste Service • GRATIS levering i HELE Danmark

Granitskærver

Hos maxibag.dk tilbyder vi mange varianter af granitskærver i mange forskellige størrelser. Skærver bruges til mange formål, og pynter rigtig mange steder i Danmark. Vi tilbyder stenene i rigtig flotte kvaliteter, og går aldrig på kompromis med den enkelte kvalitet. Granitskærver er udenlandske natursten, hvor farven fortæller noget om det enkelte område granitten er udvunden fra. Kig ind på de enkelte typer af skærver, og se de mange størrelser og muligheder. De leveres i 1500-1700 kg. maxibags og i 1000 kg. maxibags.

 

Altid Gratis fragt & hurtig levering.

Se mere

Hvad er granitskærver?

Granitskærver er knust klippemateriale fra store granitklipper. Disse typisk fra Norge og Sverige, hvor man finder nogle af verdens ældste og mest unikke stenstrukturer. Netop den smukke struktur og alder på granitten, gør at vi i Skandinavien har verdens hårdeste granittyper, som er kendt over hele verden. Der bliver lavet masser af forskellige smukke produkter ud af granitten. Granit kan bruges til eksempelvis gravsten og bordplader mens mange bruger både granit kantsten, granitfliser og chaussesten i blandt andet indkørslen og haven.

Skærverne er det knuste materiale af klipperne, og disse sten bliver knust og sorteret efter størrelse (senere kommer vi ind på de forskellige størrelser). Disse sten og sorteringer bliver brugt til forskellige formål. Betonindustrien bruger skærver til at lave den stærkeste kvalitet af beton der hedder kvalitet E (Ekstra aggressiv beton) og dette skyldes at de for det første er uden kalkindhold, og dernæst er kantede. Dernæst bruger man dem i asfaltindustrien til produktion af asfalt. Og så bruges stenene til at udsmykke indkørsler, haveanlæg og stier, da det er et helt fantastisk stenmateriale der findes i mange størrelser og farver. Dernæst er skærver nemt at udlægge og arbejde med, og ligger flot og fast, hvor de bliver udlagt.

Hvor kommer granitskærver fra?

Granitskærverne kommer typisk fra vores to nabolande Sverige og Norge. Her har man uanede mængder af granitmateriale. Der findes også granit på Bornholm. De typer af granit der findes på Bornholm er historisk brugt til produktion af brosten og chaussesten. Hvis man går mere end 100 år tilbage i tiden, var der flere hundrede granitbrud på Bornholm. Dengang havde mange husstande på den nordvestlige del af Bornholm, et lille stykke land, hvor man kunne udvinde granitbrosten og granitchaussesten fra. En husstand kunne måske producere 500 sten på et år, da det var et kæmpe håndarbejde at lave disse firkantede granitsten. Da kom købmænd fra København en gang om året til Bornholm, for at opkøbe de producerede sten, fra hver enkelt husstand, så stenene kunne blive lagt i de københavnske gader. Det er derfor man i dag kender de gamle brugte og slidte brosten, som oprindeligt kom fra Bornholm og Sydsverige.

I dag er produktionen på Bornholm dog minimal, men vi har her hos Maxibag et stort udvalg af andre sten fra blandt andet Bornholm og andre egne af Danmark. 

Hvilke størrelser findes granitskærver i?

Der findes nogle forskellige standardstørrelser af granitskærver. Vi skitserer her de normale størrelser, der bliver produceret.

 • 0-2 / 0-4 mm. også kaldet stenmel.
 • 5-8 mm. en mindre størrelse granitskærver der ofte bruges i havebede og på kirkegårde.
 • 8-11 mm. en størrelse der bruges i havebede og på gangstier
 • 11-16 mm. den mest normale størrelse der bruges både til indkørsler, da den ikke så let sætter sig i dæk på biler. Den bruges også i havebede, på gangstier etc.
 • 16-22 mm. er en lidt større størrelse af skærver, der kan bruges i indkørsler, langs husmure / sokler og i havebede. Fordelen ved en sådan større skærve er, at den er tungere og ligger meget fast.
 • 32-45 / 32-50 mm. også kaldet DSB skærve eller baneskærve er den største granitskærve, der er perfekt til både havebede, langs sokler og på skråninger. Denne ligger ekstremt godt fast og ruller ikke ned af skråninger.

Er du i tvivl om hvilken størrelse der passer til netop dit projekt eller skal have et tilbud på granitskærver, kan du altid kontakte vores graniteksperter på mail: maxibag@maxibag.dk eller på telefon 86 96 61 11. Vi er altid klar til at guide dig i forhold til nyt anlæg, eller hvis du har nogle eksisterende skærver du er i tvivl om størrelsen eller farven på. Vi er kendt for at være garant for billige granitskærver, i bedste kvalitet med en høj leveringsservice.

Hvilke farver findes granitskærver i?

Granit er et unikt materiale, og farven på granitten er forskellige fra klippe til klippe, og fra område til område. I nogle områder er der meget mørke sten, andre grå sten og f.eks. røde sten. Granit er et naturmateriale som er dybt fascinerende, og hver klippe har sit eget udtryk. Nogle klipper er helt ensfarvede, mens andre har forskellige farver af åre ned igennem klippen. Da kan der f.eks. i en sort klippe findes hvide åre, og i en grå granitklippe findes røde åre, og dette gør at granitskærverne kan variere en smule i farvesammensætning. Nogle skærver kan nærmest glimte som krystaller når solen falder på, hvilket giver et smukt look.

Vi hos Maxibag, har været hele Skandinavien rundt for at finde de smukkeste granitskærver. Vi har fundet nogle unikke farver og kvaliteter, som vi er stolte af at kunne tilbyde vores kunder.

Grå granitskærver

Disse skærver er smukke grå sten, som fås i et bredt udvalg af størrelser. Skærverne er af svensk kvalitet, der er nøje udvalgte og meget flotte. Denne granit-ral er et smuk miks af primært grålige sten, med en lille andel af hvide og eller rødlige sten. Det giver et smukt udtryk og et flot miks med grå granitskærver. En meget harmonisk sten, med små krystallignende nister, der gør den helt i særklasse.

Hvide granitskærver

Disse skærver er i en ordentlig hvid kvalitet. De er helt hvide og ser smukke ensartede ud på alle sten, der giver en utrolig smuk overflade. Sådanne sten er ofte brugte i japanske haver, men vinder mere og mere indpas i indkørsler og andre haveanlæg, hvor man ønsker et eksklusivt look. Hvide granitskærver fås i størrelserne 8-11 mm. og 11-16 mm. Stenene er af norsk oprindelse.

Mørkegrå granitskærver

Denne stentype er i en virkelig flot mørkegrå kvalitet, der er meget ensartet i farven. Alle sten er mørkegrå og har en flot antrasit farve. Stenene er en meget populær stentype, som giver et lidt mørkere eksklusivt look. Mørkegrå granitskærver fås i størrelserne 11-16 mm. og 16-22 mm. og kommer fra Norge. Vi er meget glade for at kunne tilbyde en ordentlig mørkegrå kvalitet, da det er svært at finde en ordentlig mørke og ensartet kvalitet på markedet.

Røde og rød/sorte granitskærver

Den røde kvalitet kommer fra et af Nordeuropas mindste granitbrud. Farven på stenene taler for sig selv, er smukke røde, med mindre små sorte nister i stenene. Den fremstår flot rød, i en fin ensartet kvalitet. Det er svært af fremskaffe en ordentlig rød kvalitet, men vi har været heldige at lave et samarbejde med en mindre norsk familievirksomhed, der ejer dette lille eksklusive granitbrud. Disse sten fås i størrelsen 12-22 mm.

De rød/sorte er en utrolig smuk og meget harmonisk stensammensætning. Det er en blanding af rødelige sten og sorte sten. Den giver et meget roligt og afbalanceret look i haver og i indkørsler, og vi har mange kunder der kommer forbi vores plads, der er meget imponerede over denne type. Stenene fås i størrelsen 11-16 mm.

Begge af ovenstående to blandinger af rødlige granitskærver er utrolig smukke, og sætter et præg på din indkørsel, som man ikke lige ser ved naboen.

Sorte granitskærver

Vores sorte granitskærver er i en ordentlig og flot kvalitet. Vi har to kvaliteter af sorte sten. Vi har den almindelig sorte som er i en flot sort kvalitet, hvor der kan forekomme enkelte røde eller hvide sten i mellem. Det er en stentype der er særdeles kendt, og giver et flot look om den bruges i haver, bede, på skrænter eller i indkørsler. Vi har derudover været så heldige at få en ekstra sorte kvalitet i vores sortiment. Denne stentype kommer fra et familieejet stenbrud i Sverige, som er et mindre stenbrud, og som kun producerer nogle måneder om året, og i mindre mængde. Det er svært at fremskaffe denne vare, men vi har været så heldige at blive eneforhandler af den. Den er den sorteste granitskærve der kan fremskaffes i hele Europa og den er i en gennemført ensartet kvalitet. Den er ekstremt eksklusiv, og vi tilbyder den som beskrevet kun i en begrænset mængde.

Er du i tvivl om farverne på skærverne, eller på den farve du måske har i forvejen, er du meget velkommen til at kontakte vores eksperter for et godt råd.

Hvor kan du udlægge granitskærver?

Granitskærver kan man som grundregel udlægge alle steder man ønsker. Vi anbefaler at rydde området godt og grundigt for sten og ukrudt inden man udlægger. Det kan anbefales enten at udlægge et lag på 3 cm. af stenmel eller en ukrudtsdug inden du udlægger skærverne. Dette virker ukrudtshæmmende og andre sten eller jord nedefra kan ikke trænge op imellem de sten du udlægger. Vi har her nogle anbefalinger til steder du kan udlægge skærverne.

Udlægning af granitskærver på skrænter

Vi anbefaler at du bruger vores største sten der hedder sorte skærver i 32-45 mm. eller grå skærver i 32-50 mm. Vi anbefaler denne størrelse, da det er en ret stor granitsten, der ligger meget fast og ikke ruller ned når der kommer større regnskyl. Disse sten kan udlægges på områder der skråner meget uden problemer.

Udlægning i have og havebede

I havebede kan du udlægge alle typer af granitskærver. Det er blot et spørgsmål om hvilket udtryk du ønsker og hvilken funktionalitet du ønsker. De små 5-8 mm. er nemme at rive i og de større sten ligger mere tungere fast i bedet. Alle sten er smukke, så tænk over hvilket udtryk du ønsker.

Udlægning i indkørsel

I indkørsler er det vigtigt du vælger en størrelse der ikke er for lille, da skærverne vil kunne sætte sig i bildæk, og ikke for store, da disse simpelthen er for grove at køre i. Så vi anbefaler enten størrelsen 11-16 mm. (den mest bruge granitskærve i indkørsler) og 16-22 mm. som også er yderst anvendelig. Farven på skærverne har ingen betydning, og du skal vælge den farve på skærverne der passer bedst til det udtryk du ønsker.

Belægning granitskærver

Uanset om du ønsker din belægning i din indkørsel, imellem dine højbede, langs hækken eller et helt fjerde sted, skal du tænke på hvor fast du ønsker stenene skal ligge. Desto større sten desto mere fast ligger de, og desto større skærve du vælger, desto tykkere et lag påkræves der, for at dække området ordentligt.

Terrasse med granitskærver

Det er muligt at udlægge en terrasse med skærver, hvilket både er flot og dekorativt. Det er en fordel at udlægge skærverne og dernæst slå dem fast med en pladevibrator, så selve belægningen med stenen bliver ekstra hård og fast. I forhold til størrelse anbefaler vi størrelserne 5-8 mm eller 8-11 mm.

Gravsted med granitskærver

Gravsteder bliver ofte prydet med smukke skærver. Her bruges de mindste stenstørrelser som 5-8 mm. og 8-11 mm. Den mest anvendte stenstørrelse på et gravsted er 5-8 mm.

Hvor tykt et lag skal du udlægge granitskærver i?

Hvor tykt et lag at skærverne skal udlægges i, handler meget om hvilken stenstørrelse du vælger. Jo større en sten er, jo tykkere et lag skal du bruge for at dække. Vi skitserer en ca. lavtykkelse her, på de enkelte skærvestørrelser.

 • 5-8 mm. anbefales i en lagtykkelse på 3-4 cm.
 • 8-11 mm. anbefales i en lagtykkelse på 4-5 cm.
 • 11-16 mm. anbefales i en lagtykkelse på 5 cm.
 • 16-22 mm. anbefales i en lagtykkelse på 7 cm.
 • 32-45 /32-50 mm. anbefales i en lagtykkelse på 10 cm.

Altså find frem til den størrelse granitskærve du ønsker, og dernæst brug vores anbefaling med lagtykkelse på skærverne.

Granitskærver - Hvor meget pr. m2?

I forlængelse med hvor tykt et lag du skal udlægge, så afgør lagtykkelse hvor mange m2 du kan udlægge pr. tons eller m3 (1000 liter). Vi skitserer her, hvor mange m2 du kan dække med de forskellige stenstørrelser.

 • 5-8 mm. kan du dække ca. 25-30 m2 pr. maxibag med 1 m3 (1 m3 = 1500 – 1700 kg. afhængig af farvevalg).
 • 8-11 mm. kan du dække ca. 25 m2 pr. maxibag med 1 m3. (1 m3 = 1500 – 1700 kg. afhængig af farvevalg).
 • 11-16 mm. kan du dække ca. 20 m2 pr. maxibag med 1 m3. (1 m3 = 1500 – 1700 kg. afhængig af farvevalg).
 • 16-22 mm. kan du dække ca. 12-13 m2 pr. maxibag med 1 m3. (1 m3 = 1500 – 1700 kg. afhængig af farvevalg).
 • 32-45 mm. / 32-50 mm. kan du dække ca. 10 m2 pr. maxibag med 1 m3. (1 m3 = 1500 – 1700 kg. afhængig af farvevalg).

Ved at følge denne anbefaling, får du det flotteste resultat uden at laget bliver for tykt.

Granitskærver underlag?

Du kan opbygge dit underlag inden du udlægger skærverne på 3 forskellige måde, vi kan anbefale.

 1. Den bedste og mest grundige måde at opbygge sin bund under skærverne på, er ved først at udlægge en ukrudtsdug der dækker hele området. Dernæst udlægges 2-3 cm. stenmel som stampes med en pladevibrator eller havetromle efter udlægning. Og til sidst udlægges granitskærver som efter udlægning også stampes med en pladevibrator / havetromle. Herved har du en førsteklasses belægning der står kraftigt imod ukrudt nedefra.
 2. Udlæg 2-3 cm. stenmel og vibrer det med en pladevibrator eller en havetromle. Dernæst udlægges granitskærverne i det anbefalede lag og stampes med en pladevibrator / havetromle.
 3. Udlæg en ukrudtsdug der dækker hele arealet. Dernæst udlægges skærverne i det anbefalede lag og stampes med en pladevibrator / havetromle.

Bestem dig for, hvor grundigt du vil lave dit nye anlæg. Hvis du har brug for ekstra guide, er du meget velkommen til at kontakte os.

Dag til dag levering hos Maxibag

Hos Maxibag har vi Danmarks hurtigste leveringstider på maxibags og bigbags. Vi er kendte for vores forskellige leveringsmuligheder, som vi tilbyder vores kunder. Vi gør meget for at levere så bekvemt for dig som kunde uanset om skal bruge plantejord, træflis, sand eller stabilgrus.  

Vi vil ofte, og i mange landsdele kunne tilbyde levering fra dag til dag - men anbefaler naturligvis at du bestiller i god tid. Men haster det, så giv os et kald på 86966111 så skal vi gøre alt hvad vi kan få at få din levering hurtigt frem.

Hvor mange granitskærver pr. m2
Det afhænger af størrelsen på skærverne. 1 m3 dækker 25-30 m2 ved de mindske skærver (5-8 mm), og 10 m2 ved de største (32-45 mm). De anbefalede tykkelse står beskrevet under hver enkelt produkt.
Hvor tykt skal et lag granitskærver være?
Jo større sten, jo tykkere lag. Ved de mindste sten (5-8 mm) anbefaler vi 3-4 cm. Ved de største (32-45 mm) anbefaler vi 10 cm. Under hvert produkt kan du finde hjælp til udregning.