Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Hurtig Levering • STOR Mængderabat • Ingen gebyrer
Højeste Service • GRATIS levering i HELE Danmark

Mørtel

Hos Maxibag.dk sælger vi mørtel af høj kvalitet, som du kan bruge til dine byggeprojekter. Mørtel er sand blandet op med et bindemiddel (kalk), og det bruges til mange forskellige formål. Det kan f.eks. være til oppudsning eller reparation af murværk. Mørtel findes i to forskellige udgaver - nemlig bakkemørtel og strandmørtel.

  • Bakkemørtel, som er lavet af en vasket sandtype med grove korn (0-4 mm), bruges typisk når man skal mure med mursten, fordi det er utrolig stærkt.
  • Strandmørtel, som er lavet af fin strandsand, bruges typisk til oppudsning, da det giver den pænere overflade. Pga. den finere struktur, vil strandmørtel virke mere fedtet og blød i konsistensen.

I vores mørtel er der iblandet 6,6% kalk. Før brug blander man selv cement i, i den passende mængde. Cement kan, hos os, købes sammen med den bestilte mørtel, så alt bliver leveret på samme tid.

Se mere

Hvad er mørtel?

Kalkmørtel har været brugt i flere tusinde år, og historiske bygninger har nydt godt i de gode egenskaber heri. Det kan holde i enormt mange år, og bruges i stor stil i dag, tusinde år senere. Brændt kalk bruges som bindemiddel, og det er ren kemi, at det fungerer som det gør. Det er nemlig vand og CO2 som er skyld i, at mørtlen hærder, og bliver stærkt og effektivt.

Hvordan blandes mørtel?

Til en kalkmørtel, som vi sælger, skal du iblande cement og vand, før du kan bruge det. Det er vigtigt at det bliver blandet rigtig godt. Derfor anbefaler vi, at du bruger en blandemaskine/cementblander til formålet. Disse kan typisk lejes til billige penge.
Start med at have en smule vand i blandemaskinen. Hæld derefter mørtel og cement i, og lad det blive godt blandet inden brug. Som en tommelfingerregel skal du bruge 1 del cement til 8 dele mørtel. Der kan dog være tilfælde, hvor der skal bruges mere eller mindre. Tilsæt vand til du får en konsistens, som hverken er for tyk eller tynd. Har du ikker erfaring, så tilsæt kun små mængder vand indtil du er tilfreds.

Sådan leveres mørtel

Hos Maxibag.dk leverer vi mørtel i bigbags, og du kan vælge imellem 5 forskellige størrelser/sammensætninger. Vi leverer leverer til hele Danmark, og for at gøre det så nemt som muligt, kan du vælge at få leveret med med gaffeltruck eller kran. 

Gaffeltruck-levering

Skal din mørtel bruges i et sommerhusområde, haveforening eller på en koteletgrund, kan det være svært for en stor lastbil at levere hos dig. En gaffeltruck kan som ofte, køre mørtlen helt ind i din indkørsel, og give dig langt mindre løftearbejde, så du kan blive hurtigere færdig med dit projekt. En gaffeltruck kan nemt køre på et underlag af grus, og da den kun måler 2,5 meter i bredden, og kan vende på trange pladser, giver det store muligheder, hvor man ellers normalt ikke vil kunne komme frem.

Kran-levering

Hvis din mørtel skal løftes over en hæk, skal du vælge vores kran-levering. En kran kan række dit mørtel op til 7 meter ind over en hæk eller et stakit, og placere det mest hensigtsmæssigt for dig. Kran-levering er også en mulighed, hvis det skal placeres på en flisebelægning, hvis vores trucks bliver for tunge.

 

Hvad for forskellen på bakkemørtel og strandmørtel?
Bakkemørtel fremstilles af grovere sand en strandmørtel. Derfor er bakkemørtel velegnet som bindemiddel mellem f.eks. mursten, og strandmørtel egner sig bedst til pudseopgaver, da det giver en pænere overflade.
Hvor meget cement skal der blandes i mørtel?
En tommelfingerregel siger 1 del cement til 8 dele mørtel (1:8). Der kan dog være tilfælde hvor forholdet skal være anderledes.
Kan mørtel tåle frost?
Nej - mørtel kan ikke tåle frost.
Kan mørtel blive for gammelt?
Ja - Hvis mørtel står for længe kan det godt udtørre og blive for gammelt.
Hvad vejer mørtel?
100 liter mørtel vejer 170 kg.