Trustpilot
Gratis fragt • Ekspres-levering • Ingen gebyrer

Træflis & Barkflis

Træflis og barkflis i flotte kvaliteter af 100% ren natur.

Træflis er flis af ren naturlig kærnestammetræ, og barkflis er det mørkglødne afbarkede materiale fra træstammer. Vi indkøber træflis og barkflis fra lærketræ, douglastræ, rød-el og gran. Ved disse træsorter opnås flis med lang holdbarhed og høj kvalitet, samtidig med at træfliset og barkflisen fremstår rigtig flot. Flis fremstår fantastisk flot i bede, haveanlæg, under og ind ved buske/hæk og i mange andre haveprojekter. Samtidig hæmmer det ukrudt i at vokse. Vi anbefaler at udlægge et lag på 10 cm. Kig ind på barkflis og de forskellige naturlige træflissorter, og find den type, der passer bedst til netop dit projekt. Vi sælger træflis & barkflis i 4000 liter (4 m3) / 3000 liter (3 m3) / 2000 liter (2 m3) og 1000 liter (1 m3) portioner leveret gratis til dig.

Vores træflis & barkflis er et 100% naturmateriale, uden tilførsel af miljøskadelige malingprodukter.

Altid Gratis fragt & hurtig levering.

Hvor bruges træflis og barkflis ofte, og hvor meget skal man bruge?

Træflis og barkflis bliver ofte bruge i havebede og under hæk. Fordelen ved etablering af bede med træflis og barkflis er først og fremmeste, at det er meget flot, og hvis man udlægger flisen i 10 cm. lag, går der rigtig lang tid før ukrudt kommer frem i bedene, og bedene er på den måde vedligeholdelsesfrie. Som ekstra ukrudtsbeskyttelse kan man under det enkelte produkt tilkøbe ukrudtsdug til at lægge under flisen.

Som tommelfingerregel skal der bruges 1 m3 træflis eller barkflis pr. 10 m3 bed, man skal dække. Alternativt kan man gå op i vores mængdeberegner, som findes i topmenuen. Her kan man udregne meget nøjagtigt, hvor meget der skal bruges.

Hvordan etablerer man et bed med træflis eller barkflis?

Det er vigtigt at luge jorden fri for ukrudt, hvor flisen skal udlægges. Når dette er gjort, kan man overveje, om man vil udlægge ukrudtsdug ovenpå jorden. Ellers er det blot at fylde ca. 10 cm. træflis eller barkflis ovenpå jorden eller ovenpå ukrudtsdugen. Så har man etableret sig et rigtig flot bed, som samtidig er vedligelsesfri i meget lang tid.

Skal man vælge træflis, eller skal man vælge barkflis?

Først skal man gøre sig klart, om man ønsker den gyldne kernetræfarve som vi tilbyder i forskellige farver af træflis, eller om man ønsker den mørkgyldne barkfarve. Træflisen taber med tiden den markante træfarve, og bliver mere afdæmpet i farven, men fremstår stadig flot. Ved at rive lidt i træflisen, får man igen noget frisk farvet træflis op som toplag, og farven fremstår helt ny igen. Barkflisen holder meget længe den mørkgyldne barkfarve og formulder efter ca. 5-10 år. Træflis er meget homogent i størrelse og farve, og barkflis har lidt mere naturlig størrelsesforskel og farvesammensætning. Hvilken type man skal vælge er en smagssag, dog vælger de fleste kunder barkflisen.

Vores træflis & barkflis er både FSC og PEFC certificeret.. Hvorfor er det vigtigt at træflis og barkflis er FSC og PEFC certificeret?

Når vi indkøber produkter som træflis og barkflis, føler vi en forpligtigelse overfor den verden, vi i dag og i fremtiden skal være en del af. Med FSC og PEFC certificeret træflis og barkflis sikrer vi os at produkterne kommer fra bæredygtige skove. PEFC ordningen har til ansvar at overvåge og sørge for at bevare en ordentlig skovdrift. FSC ordningen har til ansvar at sikre, at der ikke fældes mere skov, end der bliver plantet og reproduceret. Dette er yderst vigtigt for os mennesker, og samtidig rigtig vigtigt for at beskytte dyr og planteliv.

Kan man bruge træflis til at fyre med?

Den træflis vi sælger er ikke tørret, og egner sig derfor ikke til at fyre med i almindelige fyr lige efter levering. Hvis man har plads og tid, kan man selv tørre træfliset, hvorefter det er godt at fyre med.

Kig ind på det enkelte produkt for yderligere informationer eller kontakt vores kundeservice, der sidder klar på mail: maxibag@maxibag.dk eller telefon: 86 96 61 11