Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Hurtig Levering • STOR Mængderabat • Ingen gebyrer
Højeste Service • GRATIS levering i HELE Danmark

Træflis & Barkflis

Træflis og Barkflis

Helt naturlige pyntematerialer der gør dine arealer smukke, og samtidig er meget effektive i forhold til bekæmpelse af ukrudt. Træflis er det lyse materiale fra træernes kerne og splint, der er af rent naturligt træ. Barkflis er fra yderskallen af træerne, og knust barkmateriale som er mørkt / brunligt. Begge dele er fantastisk materiale, som er lige gode og effektive. Den primære forskel er, at barken ofte er lidt mere groft i strukturen, og dernæst at selve farven er mørk, som giver et mørkt bunddække. Selve træflisen er knust lidt finere og lidt mere homogent, og har en lysere træfarve, som giver et lysere bunddække. Begge materialer er meget effektive og lige gode. Så du skal blot vælge hvilken type der passer bedst ind i dit miljø. De fleste mener at barkflis giver det mest naturlige look mens træflis giver det mere moderne look.

Vores træflis & barkflis er et 100% naturmateriale, uden tilførsel af miljøskadelige malingprodukter.

Altid Gratis fragt & hurtig levering.

Se mere

Sådan bruger du træflis eller barkflis til din have

Træflis og barkflis er meget nemt at arbejde med, og samtidig let at løfte og håndtere. Den bedste måde at bruge disse flistyper på er ved at udlægge en ukrudtsdug først. Fiberdug/ukrudtsdug skal udlægges, så den dækker hele arealet, så ukrudtet har svære forhold. Dernæst skal du udlægge flisen ovenpå i gerne minimum 10 cm. Desto tykkere et lag du udlægger, desto svære forhold er det for ukrudtet, og samtidig så langtidsholdbart som muligt. Vores klare anbefaling er at man laver sine projekter ordentligt, så det er yderst effektivt og langtidsholdbart. Det er faktisk meget nemt at lave sin have pæn med disse smukke naturlige produkter, og vi har en rigtig god erfaring med, at vores kunder elsker arbejdet og resultatet med disse.

Så regel nummer et er, at finde den farve du ønsker dit bunddække, og dernæst hvor stort et areal du skal have dækket. Ved 10 cm. lag dækker 1 m3 (1000 liter) 10 m2.

Det vi går meget op i er, at det er helt naturlige og bæredygtige produkter vi sælger og udlægger, uden at materialet er indfarvet af malingprodukter.

Fordele ved træflis og barkflis

Disse produkter er fantastiske imod ukrudt og for at få en meget flot have. Når du udlægger træflis eller barkflis, i et tykt lag som anbefalet, så beholder man jorden kold under det udlagte område, og samtidig har solens stråler ikke mulighed for at sætte gang i ukrudtsvæksten. Det er en virkelig nem måde at holde sine arealer flotte i mange år, uden at skulle rive eller lue ukrudt. Dernæst er, primært træflis, også solgt til mange skoler og institutioner, da dette produkt er et godt faldunderlag ved gynger eller legepladser. Produktet er også meget populært på festivaler, hvis det er i en våd periode, og der kan opstå meget mudder. Da er træflis et helt fantastisk underlag, der er 100% miljøvenligt.

Af andre produkter til at holde ukrudtet nede, kan vi også nævne pinjebark eller vores stenmel, der bruges til at lægge mellem fliser. 

Køb billigt træsflis og barkflis hos Maxibag

Vi hos Maxibag.dk går meget op i en fantastisk produktkvalitet, som man ikke finder andre stedet på markedet. Vi opkøbet selv varerne i Danmark af dansk producerede trækvaliteter og er ofte ude at godkende kvaliteten inden vi tager den i hus. Det er meget vigtigt for os, at selve processen fra at træet spirer, til at det bliver udlagt i din have, har en gennemført ordentlig certificeret og gennemdokumenteret proces. Der findes mange kvaliteter af flis herunder kakaoflis og de klassiske typer træflis, men vi udvælger altid den bedste og mest langtidsholdbare produktkvalitet.

Dernæst har vi gode og meget billige priser på de kvaliteter vi sælger. Vi kan optimere sådan på priserne, da vi køber stort ind af den miljøcertificerede produktion, og tilbyde vores kundekreds en hurtig og sikker levering, til en rigtig god pris.

Barkflis og træflis i bigbag

Vi sælger træflis i både bigbags / maxibags. Dette gør vi, da det er meget nemt at håndtere, og dernæst kan vi altid placere disse maxibag præcis hvor du ønsker. At bruge bigbags / maxibags er den mest miljøvenlige måde, da vi kan have mange sække på en lastbil og udlevere i et mindre område. Da skal lastbilen ikke køre frem og tilbage unødigt med mange forskellige produkter. Samtidig kan vi altid med sikkerhed godkende produktkvaliteten da vi altid indkøber fra samme sted, med altid fantastiske kvaliteter.

Flotte kvaliteter af 100% ren natur

Træflis er flis af ren naturlig kærnestammetræ, og barkflis er det mørkglødne afbarkede materiale fra træstammer. Vi indkøber træflis og barkflis fra lærketræ, douglastræ, rød-el og gran. Ved disse træsorter opnås flis med lang holdbarhed og høj kvalitet, samtidig med at træfliset og barkflisen fremstår rigtig flot. Flis fremstår fantastisk flot i bede, haveanlæg, under og ind ved buske/hæk og i mange andre haveprojekter. Samtidig hæmmer det ukrudt i at vokse. Vi anbefaler at udlægge et lag på 10 cm. Kig ind på barkflis og de forskellige naturlige træflissorter, og find den type, der passer bedst til netop dit projekt. Vi sælger træflis & barkflis i 4000 liter (4 m3) / 3000 liter (3 m3) / 2000 liter (2 m3) og 1000 liter (1 m3) portioner leveret gratis til dig.

Foruden flis er hovedparten af vores sortiment naturlige produkter fra flere egne af verden. Vores granitskærver og sand kommer fra Danmark og Norden, mens mange af vores chaussesten importeres fra Sydeuropa. 

Hvordan etablerer man et bed med træflis eller barkflis?

Det er vigtigt at luge jorden fri for ukrudt, hvor flisen skal udlægges. Når dette er gjort, kan man overveje, om man vil udlægge ukrudtsdug ovenpå jorden. Ellers er det blot at fylde ca. 10 cm. træflis eller barkflis ovenpå plantejord eller ovenpå ukrudtsdugen. Så har man etableret sig et rigtig flot bed, som samtidig er vedligeholdelsesfri i meget lang tid.

Skal man vælge træflis, eller skal man vælge barkflis?

Først skal man gøre sig klart, om man ønsker den gyldne kernetræfarve som vi tilbyder i forskellige farver af træflis, eller om man ønsker den mørkgyldne barkfarve. Træflisen taber med tiden den markante træfarve, og bliver mere afdæmpet i farven, men fremstår stadig flot. Ved at rive lidt i træflisen, får man igen noget frisk farvet træflis op som toplag, og farven fremstår helt ny igen. Barkflisen holder meget længe den mørkgyldne barkfarve og formulder efter ca. 5-10 år. Træflis er meget homogent i størrelse og farve, og barkflis har lidt mere naturlig størrelsesforskel og farvesammensætning. Hvilken type man skal vælge er en smagssag, dog vælger de fleste kunder barkflisen.

Vores træflis & barkflis er både FSC og PEFC certificeret.. Hvorfor er det vigtigt at træflis og barkflis er FSC og PEFC certificeret?

Når vi indkøber produkter som træflis og barkflis, føler vi en forpligtigelse overfor den verden, vi i dag og i fremtiden skal være en del af. Med FSC og PEFC certificeret træflis og barkflis sikrer vi os at produkterne kommer fra bæredygtige skove. PEFC ordningen har til ansvar at overvåge og sørge for at bevare en ordentlig skovdrift. FSC ordningen har til ansvar at sikre, at der ikke fældes mere skov, end der bliver plantet og reproduceret. Dette er yderst vigtigt for os mennesker, og samtidig rigtig vigtigt for at beskytte dyr og planteliv.

Kig ind på det enkelte produkt for yderligere informationer eller kontakt vores kundeservice, der sidder klar på mail: maxibag@maxibag.dk eller telefon: 86 96 61 11

Hvor meget træflis eller barkflis skal jeg bruge?
Du skal bruge 1 m3 (1000 liter) pr. 10 m2. Altså 100 liter pr. en kvardratmeter.
Hvad koster træflis pr. m2?
Træflis i en god kvalitet koster ca. 68 kr. pr. m2. i en god kvalitet.
Hvad er bedst træflis eller barkflis?
Produkterne er lige gode. Det er kun et spørgsmål om farveudtryk og hvor ensartet produktet skal være.
Kan man bruge træflis til at fyre med?
Den træflis vi sælger er ikke tørret, og egner sig derfor ikke til at fyre med i almindelige fyr lige efter levering. Hvis man har plads og tid, kan man selv tørre træfliset, hvorefter det er godt at fyre med.