Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Hurtig Levering • STOR Mængderabat • Ingen gebyrer
Højeste Service • GRATIS levering i HELE Danmark

Guide til jordforbedring - Sådan forbedrer du jorden i haven.

Jordforbedring i en ordentlig kvalitet er din vej til en flot have i fuldt flor. Dine planter har som grundregel brug for næring over tid, for at kunne udvikle sig i den rigtige retning. Vores jordforbedring er et 100% økologisk naturprodukt, som har en masse god næring i sig. Et produkt alle kan være med til at bruge, for det er meget nemt at arbejde med. Det kræver blot at du udlægger et lag afhængig af næringsbehov (normalt ca. 5 cm) og så trænger alt den gode næring med til rødderne på dine planter med regnvandet. Dette fantastiske produkt er altså en rigtig god genvej til en smuk have.
Du vil hurtigt kunne se en markant forskel på dine planter, hæk, træer eller buske og du vil se hvor godt din have vil komme til at trives. Intet er smukkere end en have der står i flot flora, og vi har i mange år udviklet på at gøre det nemt at få en flot have.

Se også: Vores plantejord og træflis

Jordforbedring og hvorfor det er vigtigt

Vores jordforbedring er primært opbygget af naturligt møg, som er granuleret ned og varmebehandlet. Der er tilsat til halm og kalk i processen, og man kan nemt mærke gødningseffekten ved bare at mærke på produktet. Det er et godt naturligt produkt der er yderst miljøvenligt og naturen.

Det er en stor fordel at benytte denne jordforbedring, da dine planter har brug for den næring som jordforbedringen naturligt giver. Du vil hurtigt begynde at se resultatet, og dine planter vil hurtigt komme til at trives flot til glæde for sine omgivelser.

Tag et kig på: Vores flotte granitskærver og chaussesten.

Hvornår er jordforbedring nødvendigt?

Det vi meget gerne vil undgå er en dårlig jordkvalitet. Alt for mange produkter har en alt for dårlig kvalitetsstyring, og det er mere tilfældigt og heldigt, hvis vores haver bliver flotte af dårlige jordkvaliteter. Tiden er for kort til sådan, og vi står klar til at guide dig så du får en fantastisk jord med høj kvalitetsstyring.

Du bør overveje at tilføre din have jordforbedring i foråret (marts – start juni) og igen fra (september – start december). Det er i denne periode dine planter har brug for jordforbedringen, og det er i denne periode du virkelig får virkning af jordforbedringen. Mange af vores gode kunder, der går rigtig meget op i deres haver og bede, starter typisk med udlægning af jordforbedring omkring midt marts. Det er normalt et godt tidspunkt, hvis vejrforholdene ikke er for dårlige, og da giver de deres planter en perfekt forårsstart.

Normalt er det nok at forbedre sin jord en gang om året, men du har altid mulighed for at tilføre lidt ekstra i løbet af året uden problemer, hvis du godt vil give dine planter lidt ekstra. Når du får leveret jordforbedring af os, bliver varen leveret i en maxibag / bigbag, og hvis du ikke bruger det hele første gang, kan jordforbedringen sagtens holde sig hele året over. Så kan du gå til og fra maxibagen som du ønsker.

Jordforbedring med lerjord

Lerjord har i den og høj grad brug for en god jordbedring. Lerjord er tung jord, som ofte ikke er nemt at plante og arbejde i, regnvandet kan have besværligt ved at trænge ned og igennem den tunge lerjord. Jordforbedringen hjælper lerjorden med en lang bedre jordstruktur og giver en næringsfyldt lethed til din lerjord. Et fantastisk produkt til denne jordtype, ja nærmest helt uundværligt, hvis du gerne vil have stor succes med dine planter i lerjorden.

Det er meget let at tilføre vores jordforbedring til din lerjord. Udlæg jordforbedringen i ca. 7-9 cm. og arbejd dernæst jordforbedringen ind i lerjorden. De fleste bruges en havefræser eller kultivator til dette, og hvis du ønsker en let letter jordstruktur, kan du blot tilføre lidt ekstra jordforbedring. Når dette er gjort kan du plante direkte i den blandende jord.

Jordforbedring for at forbedre en hæk

Vi ønsker alle en flot grøn hæk, hvor bladene står flot helt fra bunden af hækken og helt op. Det kræver dog at du har gode planter og en sund jord. Hvis disse betingelser er du meget godt på vej og den eneste ”fare” der kan være er, hvis vi rammer en sommer med massiv tørke. Da er det vigtigt at vande ofte, så hækken ikke går ud.

Det er virkelig let at give din hæk en sund og naturlig næring med vores jordforbedring. Du skal blot tilføre jordforbedringen i toppen af jorden langs din hæk. Normalt starter man helt ind fra hæk-stammen og ca. 15-20 cm. ud. Du skal udlægge produktet i ca. 5 cm. lags tykkelse, og så klarer naturen og jordforbedringen resten for din hæk, til normalt stor glæde for alle os haveglade personer.

Næringen trænger naturligligt ned med regnvandet til rødderne på hækplanterne, og hækken kan indtage næring efter behov.

Udforsk også: Vores udvalg af sand og sten

Efter anvendelse af Jordforbedring

Du kan forvente et hurtigt og effektivt resultat, efter brug af vores jordforbedring. Planter vil hurtigt begynde at optage den gode naturlige næring, og da vil resultatet hurtigt begynde.

Det er så enkelt, nemt at benytte denne jordforbedring, og den giver et fantastisk resultat hurtigt til dine planter.

En anden fantastisk egenskab ved jordforbedringen er, at den er ukrudtshæmmende. Når jordforbedringen ligger som toplag, har ukrudtet svært ved at sætte sig og vækste i den lidt kraftige jordforbedring. Det må man sige virkelig er en win-win!

Vi ønsker dig alt held med jordforbedringen og vi ønsker alle et rigtig godt have-år.