Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Hurtig Levering • STOR Mængderabat • Ingen gebyrer
Højeste Service • GRATIS levering i HELE Danmark

Ukrudt - Din guide til ukrudsbekæmpelse

Ukrudt i vores haver er generelt noget vi gerne vil undgå. Dette er grundet at det ikke pryder i en have, og dernæst kan ukrudt i værste fald både ødelægge dine planter og anlæg. Ukrudt har det desværre med at bredde sig, og nogle typer af ukrudt er meget offensivt. Dette vil vi gerne gøre noget ved, og her er en hjælp til at komme godt på vej.
Man finder ofte ukrudt alle steder i din have, hvor det er muligt at gro. Det kan gro i alle jordtyper og der findes forskellige arter af ukrudt. Bl.a. er den danske landeplage indenfor ukrudt det man kalder skvalderkål, som har et sammenhængende rodnet, og som er svært at komme af med.
Vi vil rigtig gerne bekæmpe denne ukrudt, da den ellers tager overtaget over vores have og alt bliver ødelagt. Vi der går op i vores haver, har det fint med en masse ukrudt langs veje, stier og naturområder, men vi vil meget gerne undgå i det vores haver, som vi ønsker at dyrke flot.

Sådan undgår du ukrudt i haven - Guide - Maxibag.dk

Typer af ukrudt

Skvalderkål er en af de mest anerkendte typer af ukrudt herhjemme. Dernæst finder man mange andre typer som mælkebøtter, brændenælder og kvikgræs + meget mere, som har det med at vokse frit og mange gange meget effektivt. Alle disse almindelige arter af ukrudt kan både komme nede fra og være luftbårne. Nogle områder er dog hårdere plagede af ukrudtsvækst end andet.
Vores kunder oplever en særlig problematik med skvalderkål, da denne type har en meget aggressiv vækst og bredning, som kan være svær at styre. Selvom man fjerner skvalderkålen har den med at komme hurtigt tilbage igen.

Metoder til ukrudtsbekæmpelse

Der findes flere forskellige metoder til at fjerne og undgå ukrudt.
Der skelnes normalt mellem tre følgende typer:

  • Den mekaniske metode, hvor man bruger en maskine eller et udstyr til at fjerne ukrudtet med. Andre bruger et påsætningsudstyr til deres højtryksrenser, der via spuling kan fjerne ukrudt midlertidigt. Det kan være en ukrudtsbørste som er monteret på en maskine der fjerner ukrudtet, og sådan kan vi blive ved. Den mekaniske metode er, i alt sin enkelthed, en maskine eller et udstyr, der bruges til fjernelse af mos og andre former for ukrudt.
  • Den kemiske metode, hvor man bruger kemi til at fjerne eller dræbe ukrudt. Det mest almindelige kemiske produkt, i nyere tid, er round up. Her sprøjter man flydende kemi eller spreder fast kemi ud på området, hvor man vil undgå ukrudt. Noget kemi fjerner alt ukrudt, mens andet kemi er skabt til at fjerne enkelte former for ukrudt. Problematikken ved kemi er, at det er skadeligt for vort miljø, hvor grundvandet kan være i fare for forurening. Heldigvis går man mere og mere væk fra denne metode, og mange kemiske midler er den dag i dag ulovlige.
  • Den biologiske metode, som vi haveejere elsker. Her bruger vi naturens egen sammensatte materialer til at bekæmpe ukrudt. Der findes mange materialer at bruge til dette, og ofte bruges noget som kakaoflis, træflis, plantejord, herunder jordforbedring til ukrudtsbekæmpelse og meget andet. At benytte sig af den biologiske måde er både godt for miljø, planter, insekter, dyr og grundvand. Det er dernæst en meget effektiv måde, og hvis man gør det rigtigt kan man undgå ukrudt i flere år uden at røre en finger.

Forberedelse af jorden til at undgå ukrudt

Det der er vigtigt når du skal udlægge et materiale på jorden er, at rydde alt eksisterende ukrudt fra området. Dernæst udlægger du evt. en ukrudtsdug. Det er en fordel at udlægge en ukrudtsdug, men det er ikke en nødvendighed. Ukrudtsdugen gør blot at området holdes fri for ukrudt længere tid. Dernæst udlægge det biologiske materiale som træflis, barkflis, pinjebark etc. i et lag på minimum 10 cm. Og så har du en fantastisk smuk og ukrudtsfri have. Når først du har anlagt dette på en korrekte måde, behøver du ikke vedligeholde det i flere år. Når så du synes det trænger til en opfriskning, udlægger du blot nyt biologisk materiale ovenpå. Det kan simpelthen ikke være nemmere.