Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Hurtig Levering • STOR Mængderabat • Ingen gebyrer
Højeste Service • GRATIS levering i HELE Danmark

Drivhus

  • Type: Drivhus, drivhusplanter
  • Lysforhold:Generelt fuld sol/delvis skygge, afhænger af placering af drivhuset, pas på overophedning
  • Jordbundsforhold: Let og næringsrig
  • Andet: -

Drivhuset er et ideelt miljø for dyrkning af forskellige planter året rundt. For at opnå optimal vækst og sundhed er det vigtigt at overveje den rigtige jordtype og de mest optimale lysforhold.

Den bedste jordtype til drivhusplanter afhænger af plantens individuelle krav, men generelt er en let og næringsrig jord ideel. Vi har sammensat en optimal blanding, der egner sig til de fleste drivhusplanter. Grobund™ økologiske Drivhusjord består af: En lækker lys spagnum. Original champignon jordforbedring der er varmebehandlet og desinficeret. Fantastisk jordforbedringprodukt med masser af næring. Tilsat naturgødning.

Enkelte planter kan være mindre krævende med gødning, og her kan det være en fordel at tilsætte en harpet muldjord. Til nogle planter, såsom tomater, kan en specifik drivhusjord med ekstra næring være gavnlig. Overvej også at tilføje organisk materiale som kompost for at forbedre jordens frugtbarhed.

Lysforholdene i et drivhus varierer afhængigt af placeringen og årstiden. Generelt trives de fleste drivhusplanter i fuld sol eller delvis skygge. Placeringen af drivhuset i haven skal tage hensyn til solens bane for at maksimere lysindfaldet. I nogle tilfælde kan skyggen også være nødvendig for at beskytte planter mod overophedning i de varmeste måneder. Overvej at bruge skyggenet eller let skyggende gardiner for at regulere lysniveauet.

Nedenstående planter er populære valg for drivhusdyrkning i Danmark og giver et varieret udvalg af grøntsager, krydderurter og prydplanter. Ved at tilpasse jordbundsforhold og lysniveauet kan man skabe ideelle vækstbetingelser for disse planter og opnå en vellykket drivhusdyrkning. Listen er ikke udtømmende, der er næsten uendelige muligheder for dyrkning af planter i drivhus. Nogle af nedenstående planter, trives også på friland. Se vores afsnit om Køkkenhaven.

30 almindelige drivhusplanter i Danmark:

Tomat (Solanum lycopersicum), Agurk (Cucumis sativus), Peberfrugt (Capsicum annuum), Basilikum (Ocimum basilicum), Dild (Anethum graveolens), Salvie (Salvia officinalis), Rosmarin (Rosmarinus officinalis), Citronmelisse (Melissa officinalis), Oregano (Origanum vulgare), Aubergine (Solanum melongena), Purløg (Allium schoenoprasum), Blomkål (Brassica oleracea var. botrytis), Spinat (Spinacia oleracea), Squash (Cucurbita pepo), Radise (Raphanus sativus), Fennikel (Foeniculum vulgare), Løg (Allium cepa), Gulerod (Daucus carota), Salat (Lactuca sativa), Persille (Petroselinum crispum), Mynte (Mentha), Koriander (Coriandrum sativum), Blåbær (Vaccinium corymbosum), Drue (Vitis vinifera), Kiwi (Actinidia deliciosa),
Ananas (Ananas comosus), Jordbær (Fragaria x ananassa), Kaktus (Cactaceae), Orkide (Orchidaceae), Pelargonie (Pelargonium spp.)

Denne guide er kun vejledende. Landskabs- og havearbejde er ikke en eksakt videnskab og et succesfuldt resultat kan påvirkes af mange variabler, herunder (men ikke begrænset til); jordbundsforhold, placering, vanding, temperaturer, vejrlig, tilførsel af gødning og bioklip og meget mere.